Dobrodošli na TBMCE!

Zveseljem vam sporočamo, da Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru v sodelovanju s SRIP – Krožno gospodarstvo, s katerim upravlja Štajerska gospodarska zbornica, letos ponovno organizira mednarodno znanstvenoraziskovalno, strokovno in razvojno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo – TBMCE 2024, ki bo potekala od 4. do 6. septembra v Grand hotelu Bernardin.

Rezervirajte si datum, povejte kolegom in se nam pridružite na TBMCE 2024!
Veselimo se srečanja z vami!O konferenci

  • Okoli 150 udeležencev, številni govorci
    Konferenca TBMCE bo že sedmič zapored združila predstavnike podjetij, raziskovalnih in izobraževalnih institucij, gospodarskih združenj ter državnih in nevladnih organizacij. Na konferenci boste imeli priložnost prisluhniti uglednim strokovnjakom iz Slovenije in tujine, spoznati ustvarjalna podjetja in ključne odločevalce.
  • Aktualne znanstvene in razvojne teme
    Teme TBMCE bodo zajele aktualna vprašanja tehnološkega razvoja in odgovornosti družbe na njeni razvojni poti iz fosilnega v obnovljivo, iz linearnega v krožno. Razpravljali bomo o trendih, izmenjevali ideje, delili dobre prakse ter najnovejša spoznanja o konkretnih tehnologijah, poslovnih modelih in uspešnih projektih, ki k temu v praksi že prispevajo.
  • Povezovanje s prihodnjimi partnerji
    TBMCE je odlična priložnost za srečanje članov SRIP – Krožno gospodarstvo ter druženje gospodarstvenikov, raziskovalcev, inovatorjev, razvojnikov in odločevalcev. Vzpostavljali bomo nova sodelovanja in povezave za prebojne projekte prihodnosti.

Pripravljamo vsebinsko bogat program, ki bo vključeval plenarna predavanja, okroglo mizo in strokovne panelne razprave z uveljavljenimi govorci ter predstavitve znanstvenoraziskovalnih dosežkov. Vljudno vas vabimo k sodelovanju in pripravi prispevka v sklopu tem konference.

Zakaj na TBMCE ne smete manjkati? 

Obisk priporočam podjetjem, ki jih zanima, kaj je že danes možno narediti iz odpadnih materialov. Izvemo o konkretnih raziskavah in pridobimo preverljive podatke, ki jih lahko uporabimo v nadaljnjih analizah.

Mojca Žganec Metelko, Zavod Knof

Konferenca Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo je izjemnega pomena za razumevanje, kako lahko inovativne tehnologije na področju krožnega gospodarstva sprožijo razvoj novih poslovnih modelov. Pri tranziciji iz linearnega v krožno gospodarstvo je ta povezava ključna.

Bart Stegeman, Climate-KIC

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj